Никой никога не трябва да променя радикално теглото си“, пише тя.

Първият беше мъж със слушалки, докато тичаше по стръмно, извито, скалисто спускане. Въпреки че краката ми издаваха много шум, бягайки надолу по хълма, докато го настигнах, мъжът не ме чу, докато не бях само на две крачки зад него. Стреснат, той буквално скочи на няколко крачки вляво, за да ми се измъкне от пътя. За щастие той не кацна лошо и не се нарани на скалите.

Другите двама души, на които попаднах по време на това бягане, бяха жени със слушалки – единият ходеше самостоятелно, а другият бягаше самостоятелно. Това може да изглежда напълно нормално за някои хора; обаче, ето няколко добри причини, поради които биха били по-добре без слушалките:

Безопасност. Когато слушате музика през слушалки, вие заглушавате околните шумове около вас. Това може да ви попречи да чуете хора или автомобили, които се приближават, докато не са много близо до вас, оставяйки ви по-малко време да реагирате, за да избегнете сблъсък или по-лошо.природата. Не е ли изживяването на природата една от основните причини за бягане на открито или туризъм? Тези трима души пропуснаха да чуят птиците, животните и вятъра през този ден.змии. В този конкретен ден тичах по тясна еднопиеста пътека, когато чух змия да се плъзга през високата трева на около 1,5 фута вдясно от мен. Скочих право във въздуха и наляво, докато погледнах надолу, за да видя дали има дрънкане. За щастие това беше само кралска змия, така че се оказа просто една вълнуваща среща с дивата природа.

Това са само три примера от едно бягане по пътека, което направих в обедния си час, но те илюстрират някои от основните причини, поради които слушалките може да не са подходящи за всички упражнения на открито.

Доказано е, че музиката е мотивираща за хората по време на тренировка, така че желанието да се носят слушалки по време на тренировка на открито е разбираемо. Преди да го направите, не забравяйте да определите дали зоната, където ще тренирате на открито, е безопасна за носене на слушалки. Ако не, по-добре е да ги оставите у дома и да се насладите на звуците на природата или града. Може да е разликата между това да чуете човек, кола или дори змия достатъчно рано, за да избегнете сблъсък или по-лошо.

Ако някога сте усещали прекъсване на връзката с личния си треньор, защото изглежда, че той или тя не се изкушава от същите храни и не се бори с чувството на неудобство във фитнеса, запознайте се с базирания в Юта личен треньор Дрю Манинг.

За първи път се срещнахте с Дрю през октомври 2011 г., когато той натрупа 72 паунда като част от програмата си Fit2Fat2Fit. Самоопределящият се „фитнес пристрастен“ имаше проблеми да се свързва с клиентите си с наднормено тегло, така че реши да стане един от тях – след 6 месеца.

На 7 май 2011 г. той започва да яде бързо хранене, да пие газирани напитки и да разчита на преработени бели хлябове, тестени изделия и зърнени храни с високо съдържание на захар за обичайно строгата си диета. Физическите странични ефекти започнаха да се проявяват само след няколко седмици, както и емоциите, които идват заедно с наднорменото тегло.

На „Добро утро, Америка“, където Манинг отново разкри подредената си фигура в понеделник, съпругата му Лин каза, че теглото го е направило летаргичен, мързелив и е причинил страданията на отношенията му с децата му – и с нея. Той загуби запазената си марка самочувствие и получи високи нива на холестерол и глюкоза.

Освен просто да си върне тялото, Манинг каза, че цялото пътуване му е помогнало да стане по-малко осъдителен към някои от клиентите си. Преди Лин каза пред CNN, той „поглеждаше някой, който е с наднормено тегло и казваше: „Те трябва да са наистина мързеливи“.

Сега, каза Манинг, той се е снабдил с по-добро чувство за разбиране – отчасти поради това, че вече знае какво е да влезеш във фитнес залата, чувствайки се смутен.

Няколко важни бележки, които да вземете от пътуването на Манинг, дори и да не купите книгата му, са, че най-добрият начин за безопасно и ефективно отслабване е със здравословна диета и упражнения, а играта с огъня не винаги е най-добрият начин да стане по-добър треньор.

Когато историята на Манинг за първи път се появи в мрежата през 2011 г., той привлече вниманието на д-р Памела Пийк, главен медицински кореспондент на Discover Health. Също основен лектор на ACE симпозиума през 2011 г. и сътрудник на WebMD, Пийк се обърна към Fit2Fat2Fit в своя блог.

„Никой никога не трябва да променя радикално теглото си“, пише тя. „С бързото наддаване на тегло правите постоянни промени. … В бъдеще ще му бъде много лесно да си възвърне теглото. Той също така е приел хранителни зависимости, които никога преди не е имал. Това също е постоянно. … Метаболитно той е повишил липидите си, натоварил е панкреаса си с огромна тежест, тъй като той произвежда цунами от инсулин за покачващите се кръвни захари, и той пълни черния си дроб и другите органи (включително сърцето си) с допълнителни мазнини. Кръвното му налягане е завишено, което ми казва, че вероятно има генетична склонност към хипертония. Неговите гени са променили генетичната си експресия и са повлияли върху имунните и метаболитните функции. Има недостиг на въздух и натрупва мазнини във и от врата си, което води до обструктивно дишане и хъркане. Не знам каква е семейната му медицинска история, но той си играе с живота.”

Ако плановете ви за Свети Валентин винаги се състоят от цветя, шоколад и романтична вечеря, може би е време да смесите нещата и да се раздвижите. Тази година облечете тренировъчните си дрехи и планирайте активна почивка за вас и любимия човек. Добавете романтиката, като насрочите масаж на двойка след тренировката – ново изследване показва колко полезно може да бъде това.

За някои идеи относно забавни упражнения за партньор, гледайте ACE Fitness Expert Физиологът по упражнения, Джесика Матюс, ви превежда през някои ефективни движения:

Въпреки че масажът на тази двойка може да гарантира, че денят ви все още е романтичен, ново изследване показва какво точно може да направи масажистът с тези мускули, съобщава NYTimes.

Получаването на масаж след тежка тренировка не е нищо ново. Много хора получават такъв, защото помага на мускулите да се възстановят, намалява болката или възпалението и разбира се, просто се чувства добре. Защо точно има този ефект?

Изследването, публикувано в изданието на Science Translational Medicine от 1 февруари, изследва проби от четириглавия мускул от 11 млади мъже, които тренират повече от час до точката на изтощение.

След енергични упражнения, само едно бедро на всеки мъж беше масажирано в продължение на 10 минути. След това изследователите направиха биопсия на двата четириглави мускула – от масажираните и немасажирани крака – веднага след масажа. Те събраха повече проби след два часа и половина почивка.

Когато изследователите изследвали всички мускулни проби, те открили, че масажът намалява производството на “провъзпалителни” цитокини, като същевременно повишава активността на митохондриите, “малките електроцентрали вътре в клетките, които превръщат глюкозата в енергия, необходима за клетъчното функциониране и възстановяване”.

Така че изглежда, че масажът намалява възпалението, като същевременно подпомага клетъчното възстановяване.

Масажът на тази двойка може да е много по-полезен в края на краищата и тази тренировка, която вие и вашият партньор сте направили предварително, може да ви позволи да се насладите на тези здравословни десерти за Свети Валентин без никаква вина. Тази година имайте ден на Свети Валентин, който е романтичен и полезен за вашето здраве.

Близо две години след като ACE привлече екип от учени по упражнения от Университета на Уисконсин-Ла Крос, за да оцени твърденията на производителя, че заявените тонизиращи обувки помагат на хората да отслабнат, укрепват и тонизират задните си части, базираната в Калифорния Skechers се съгласи на споразумение от 40 милиона долара поради клиенти, които казаха, че са били измамени.

Въпреки че проучването на ACE установи, че три модела тонизиращи обувки – Skechers Shape-Ups, MBT (Masai Barefoot Technology) и Reebok EasyTone – не успяват да отговорят на маркетинговата си реклама, Skechers е единствената компания, участваща в споразумението, обявено в сряда. Reebok се съгласи да плати 25 милиона долара за потребителски възстановявания и такси за сетълмент в отделно споразумение за 2011 г.

Дейвид Владек, директор на Бюрото за защита на потребителите на Федералната търговска комисия, каза пред националните информационни издания, че Skechers са направили необосновани твърдения за здравето и фитнеса относно ползите от ходенето в техните тонизиращи обувки.

Сега тези твърдения ще им струват – буквално. Освен че привлече помощта на известни личности като Ким Кардашиян, Джо Монтана и Брук Бърк, след като обувките се появиха в магазините през 2009 г., Skechers вече се съгласи, че клиентите ще отговарят на условията за възстановяване на суми директно чрез FTC или чрез одобрен от съда групов иск съдебен процес.

Skechers Shape-Ups, които струват от $110 до $125, не показват статистически никакви увеличения нито в изгарянето на калории, нито в мускулната активация по време на нито едно от опитите за бягаща пътека, проведени в проучването ACE. Учените от упражненията откриха „няма значителна разлика в нивата на (електромиография) ЕМГ в нито един от тестваните мускули“ между традиционните маратонки (New Balance) и трите модела тонизиращи обувки.

Урокът, извлечен от Skechers, е същата история, която специалистите по фитнес на ACE казват от години. Най-добрият начин да отслабнете е – и винаги е бил – комбинация от разумно хранене и редовна физическа активност. ACE се гордее, че създаде мрежа от 50 000 души от сертифицирани лични треньори, посветени на осигуряването на безопасно и ефективно фитнес обучение, за да помогне на хората да постигнат целите си.

Научете повече за затоплянето на ума и поставянето на цели.

Гледайте го в YouTube

Преди да четете по-нататък, бих искал да се настаните удобно, за предпочитане на място с малко или никакви разсейващи фактори, и да гледате видеоклипа вдясно.

Докато слушате всичките три минути и четиридесет и една секунди, позволете на ума си отзиви за intenskin напълно да си представи особено трудно препятствие в живота ви, което ви пречи да постигнете непостигната цел, и визуализирайте как ще я постигнете. 

В каква посока пое вашето мислене? Какви решения взехте? Колко всеотдайно се чувствахте в постигането на целта си? Как помогна музиката? Ако не се чувствате вдъхновени, енергизирани и напълно водени към постигане от процеса на поставяне на цели, процесът ви на поставяне на цели е по-малко от безупречен и вероятно ще се провали. 

Въпреки че повечето от нас знаят, че е важно да започнете тренировка със загряване и динамично разтягане, спирали ли сте някога да мислите, че умът ви също се нуждае от загряване? 

Можете просто да приемете, че сте мотивирани, целенасочени и психически готови за постигане ИЛИ можете да се отличите като безупречен фитнес цел. Не и двете.

Поставянето на цели оказва значително влияние върху дългосрочното ви придържане към фитнес програма. Казано по друг начин, ако искате да бъдете последователни във вашите фитнес начинания, направете подобреното поставяне на цели като ключова ваша цел. 

Ето три метода, които се появяват, по един или друг начин, в почти всеки ефективен подход към поставянето на цели за подобрена мотивация и дългосрочно придържане, на който съм срещал. Комбинирайте ги за най-добри резултати:

1. Образи Визуализация

Направихте го, когато започнахте да четете тази публикация. Моето предложение е да отделите няколко минути преди следващата си тренировка и да се запитате какви конкретни цели имате за тази конкретна тренировъчна сесия (автоматично тези цели ще бъдат фокусирани върху краткосрочни цели). След това слушайте горната връзка на тихо място и използвайте всичките си сетива, за да си представите, почувствате, чуете и действително да видите как постигате целите си. Останете в сегашно време и чуйте себе си, като използвате местоимението „аз“. 

Започвайки сесия с визуализация, създавайки снимка в ума си за постигане на цел, вие се учите на мощен инструмент – такъв, който ви помага да видите какво искате да постигнете и наистина да се отдадете на това. Целите трябва да са нещо повече от неясно желание.

След това четириминутно умствено загряване се запитайте следното:

Какво видях, чух и почувствах?Какво си казвах?Наслаждавах ли се на успеха си и чувствах ли удовлетворение от постигането на целите си?

2. Саморазговор

Това, което вярвате, мислите и казвате на себе си относно способността си да достигате фитнес цели, е от изключително значение. Ако погрешно вярвате, че „трябва“ да постигнете цел без много усилия или в неразумен период от време, малко вероятно е да сте доволни от изживяването си с тренировка.

Слушайте внимателно за тези типове вътрешни съобщения, които може да носите като пречки за правилното поставяне на цели:

Чувство за неадекватностПрогнози за провалПрочетете какво могат да мислят другите във фитнеса за тях.

Рестартирайте мисленето си, като вземете предвид следното:

„Всеки започва отнякъде и няма „правилно“ място, на което „трябва“ да бъда“„Вместо да „четем мисли“ без доказателства, че някой мисли негативно за мен, мога ли да бъда този, който мисли негативно за себе си?“Обмислете други, по-положителни начини, които можете да мислите, че ще ви накарат да се почувствате по-добре.

3. SMART Поставяне на цели

Всяко обсъждане на цели в съвременните фитнес настройки включва този ненадминат инструмент. Това е в центъра на ефективното поставяне на цели във визуализацията и обучението за рационално говорене. Искате да сте сигурни, че целите, които си поставяте, наистина са ваши собствени.

SMART цели:

Конкретно Какво искате да постигнете? Защо това е важно за вас (ползи за постигане на целта)? Кого виждате въвлечен в тази цел (треньор, съпруг, семейство, работа)? Къде ще го постигнете (фитнес зала, тренировъчен лагер на открито, домашни упражнения)?Измерими Как ще измерите напредъка?Постижимо Как ще постигнете тази цел?Уместно Тази цел наистина ли си заслужава за вас?Свързано с времето Кога ще постигнете тази цел?

Поставяне на цели в стар стил: „Искам да се тонизирам, да отида във фитнеса и да отслабна“

SMART цел:  „Ще подобря сърдечно-съдовата си издръжливост с 10% и ще загубя 15 паунда, като работя с моите треньори и следвам неговата/нейната тренировъчна програма IFT™ два пъти седмично; прекарване на четири дни всяка седмица във фитнеса, правейки HIIT сесии на бягаща пътека за 30 минути; измервам/претеглям се веднъж седмично, посещавам Weight Watchers™ и оставам на 27 точки на ден.”

Когато създавате списък с SMART цели, уверете се, че можете активно да визуализирате крайния резултат с детайли, без негативни саморазправи. Изразяването на очакваните постижения чрез думи, снимки, изображения, табла за бюлетини и други табла за визия също е полезно, така че бъдете креативни и си позволете емоционално да се насладите на очаквания успех.

Запишете целите си на SMART език. Визуализирането на завършената(ите) цел(и) ще помогне за стимулиране на мотивацията за постигане. Не забравяйте да проследявате напредъка си, да наблюдавате етапите и да си давате ежедневни напомняния за рационален разговор. 

Ако имате нужда от помощ при настройването и постигането на вашите цели за здраве и фитнес, помислете за привличане на помощта на ACE сертифициран личен треньор по време на вашето фитнес пътуване.

Новата година е точно зад ъгъла. Ако търсите някаква мотивация, която да ви накара да преминете точно през 2017 г., разгледайте нашите най-добри публикации за 2016 г. Те са пълни с полезни съвети, информация за храненето и фитнес, които да ви помогнат във вашето фитнес пътуване.

Две класически упражнения, които всеки трябва да овладее

Научаването как да правите две класически основни упражнения – лицева опора и панта на тазобедрената става – може да ви помогне да изградите форма, да сте здрави и гъвкави за цял живот. Започнете с овладяването на тези две стари, но екстри, гледайте как силата, кондицията и гъвкавостта ви нарастват до небето, докато избягвате наранявания.