Men eftersom att både Vista Business och Vista Ultimate tillåter dig att “nedgradera” till XP så finns där drivrutiner till de datorerna. Drivrutinerna är de senaste som finns och allting ser bra ut, förutom att datorn inte får någon ip-adress.

Att byta processorn är en slags sista lösning om du väldigt gärna vill behålla datorn. Om det inte är något för dig så bör du gå vidare till den sista punkten i vår lista. Med tiden kan det samlas damm i datorn som kan orsaka problem. Damm kan bidra till att fläktarna inte klarar av att hålla ned värmen, något som kan leda till att komponenterna (särskilt grafikkort och processor) kan bli överhettade. När detta händer, klarar inte komponenterna att jobba effektivt. Försök reducera automatisk uppstart av program till endast de som är mest nödvändiga. Vi har skapat en lista som du kan följa i ordning, för att hålla din dator snabb.

  • Det här är den billigare varianten i HP Envy-serien.
  • För en del beror felet på någonting som är utom deras kontroll.
  • Den både viner och susar för att stänga av sig några sekunder och sedan kommer fläkten igång igen.
  • Finns det något sätt man kan få tillbaka ljudet på?

Där fanns en uppdatering för HP, men det blev ändå som tidigare. Jag har en DAW som jag spelar in musik med via ett externt ljudkort. Jag använder Driver Booster 5 för att hålla koll på drivrutinerna. Jag får meddelande därifrån att de senaste drivrutinerna är på plats. Jag har även själv sökt drivrutinerna för ljudkortet, men får samma meddelande från Windows.

Dell Latitude Information Om Installation Och Funktioner Framsida Om Varningar

Svep nedåt på eller högerklicka på appen som du vill installera om och tryck eller klicka på Installera. Markera en app och välj sedan om du vill köpa, prova eller installera appen. Om du vill söka efter appar, inställningar eller filer på datorn väljer du Appar, Inställningar eller Filer. Om du vill söka i en viss app markerar du appen i listan. Hovra musen över det övre vänstra eller nedre vänstra hörnet av skärmen för att visa en lista med de senast öppnade apparna som du enkelt kan växla mellan. Med Startknappen, som nu finns i aktivitetsfältet, kommer du igång direkt.

ska jag uppdatera drivrutiner på min bärbara Dell-dator

Innan du gör dig av med din gamla dator, tänk på att radera allt innan du slänger den. Att byta ut en processor är lite mer komplicerat. Dessutom är en bra processor dyrare än en SSD eller RAM-stickor.

Vid Windows installation så försvinner ju allt man tidigare hade, så alla drivrutiner måste installeras igen – såvida man inte gjort en Windows reparation genom Uppgradering (Eforum inlägg #4-5). Eforum har verkligen många bra rådgivare!. Den är till för att skydda hårddisken om man råkar t.ex. Hur effektiv den funktionen är vet jag inte. Du behöver hämta filerna som ligger under “Kretsuppsättning” på Dells supportsida för din dator. Annars prova de vanlig vista fixen för nätverk och då speciellt trådlöst. Finns lite andra trådar om det i windows forumet.

Service & Reparation

Nokia/SE, tillverkaren eller Microsofts fel? Eller så är det jag som har fel eftersom driversol.com/sv/drivers/printers/hp/hp-envy-7640-series jag tycker det bara ska fungera. OBS – I Linux Ubuntu fungerar det och är barnsligt enkelt utan att man behöver installera massa extraprogram. Det trådlösa nätverket ger Mb/s vid fildelning med Netgears WNR854T Ndraft-router från en våning till en annan. Du kan ju testa och och ändra till 2-kanals på desktopen och ställa in 5.1 i MCE, kan hjälpa ibland när man får “knasiga” ljud fel i MCE.